Mitä meille kuuluu tänään

Lauantai 7.8.2010 klo 10.53


Elokuu 7.2010 ja ihanan helteinen lauantainpäivä. On koettu suomessa ikimuistoinen kesä; itse en hirveästi ole päässyt helteistä nauttimaan ollessani työpaikalla neljän seinän sisällä mutta näyttelyissä ollessa ei ainakaan ole palellut.

Piippa ei ole ollut moksiskaan moisista kuumuuksista, mitä nyt lenkit ovat luonnollisesti jääneet hieman pienemmiksi. Mutta nämä meidän "mustiaiset", heillä on ollut välillä suorastaan ihan tuskaiset oltavat ihan sisälläkin. Silti hyvin on selvitty, kiitos välillä aina Kymijoessa viloittelun ja polskuttelun jossa jopa vettä kammoksuva ruskuaisemme intoutui tällä viikolla uimaan. Ihmeiden aika ei ole ohi!

Kesän kuluessa näyttelyíssäkin on tullut pyörähdettyäkin ja ravattuakin:)

D-pentue ollut kiitettävästi esillä saavuttaen mm. 12 KP-palkintoa joista viimeisin Danille ROP-pentu Ristiinassa. Kasvattajaluokan arvosteluissa lukee mm. "Erinomaista tyyppiä oleva ryhmä vahvoja voimakasluustoisia koiria (Keijo Alen)", "Yhdenmukaiset tyypit, selvät sukupuolileimat, rodunomaiset päät ja ilmeet, tasapainoiset rakenteet, kaikki liikkuvat hyvällä sivuaskeleella, hyvät väritykset ja merkit, lupaavia nuoria pentuja (Teija Salmi-Aalto). Kiitokset myös kasvattieni omistajille kun olette jaksaneet viedä pentuleita näytille.

Tämän vuoden erikoisnäyttelystämme sen verran että Piippamme jäi kehän laidalle itkemään (siis ihan oikeasti se itki, istui kehän laidalla ja katseli kilpakumppaneitansa ja olisi halunnut mukaan! Siinä tuli isto tipan minunkin linssiin ja tulee vieläkin). Kaiken piti olla ok, mutta kun aamulla ennen kehän alkua käytiin kehässä hieman juoksemassa niin neiti ontui ja ihan reippaanlaisesti. Tarkastelun jälkeen huomasin että etujalan isosta anturasta oli iso palanen pois, kiitos edellisen päivien vetolenkkien. Voi taivas että harmitti!! Ja ihan sikana! Neiti oli tietysti yön aikana oikein kunnolla nuoleskellut anturaansa jolloin se tietysti tuli vielä pahemmaksi.  SNIF. tuli siis siltä osin turistireissu.

Dani oli 5-7 kk pienten poikien ykkönen ja sai KP:n. Ihmeesti pikkuherra jaksoi seisoa, sillä arvostelu hänen osallaan kesti todella, todella pitkään. Kiitos Siru handlaamisesta!

Nyt poikanen tulee ylihuomenna jo 8 kk ikään, kokoa alkaa olla jo aika mukavasti ja se luonne; yhä samanlainen, tasaisen varma ja rauhallinen, siis IHANA! Toissapäivänä opetin poitsua eka kerran jo kickbiken saloihin tyttöjen vetolenkin jälkeen. Aika lupaavalta vaikutti. Mutta antaa nyt ensin iän karttua, muistuttelen aina silloin tällöin.

Pentuesuunnitelmatkin ovat varmistuneet. Toivottavasti nyt onnistuisi. Ei auta kun odottaa ja toivoa parasta.

KAVIOURAPÄIVITYKSIÄ HIEMAN;

Ponikunkkaritkin lähestyvät parin viikon päästä. Ja eikun Kajaaniin asti! Tulossa pieni mukava ajomatka kahden ponin kanssa (shettis ja Russ-poni). Reissuun lähdetään jo perjantaina 20.8 ja tullaan kotia su ilta/yömyöhään. Nuorikko-RUSS-ponimme Mandarin Skott aloittaa ensi viikolla kilpailu-uransa ja ensi startti on torstaina Lahden Jokimaalla. Aika niukalle meni; yksi startti saadaan alle ennen kunkkareita, eipä paljon kokemusta Mankkelilla vielä ole. Tästä se ravurin ura urkenee Melinan ohjastamana. Hipun kanssa mennään Lieksaan tiistaina. Ja mamihan ajaa, satoja ja satoja kilometrejä, mitä se ei äiti lapsensa eteen tekisi!

Päivitys 16.8 viime viikon tulokset;

Lieksa 10.8. Impala 1024 SH (Hippu) 1180 m 1.sija uusi enkka 2.38.7 Lahti  12.8.  Mandarin Skott (Mandi) 1640 m 1.sija 2.35.0